Fursecuri cu ciocolata

de Panacris in Dulciuri, 26 Dec 2015 | 5006 vizualizari

 

Echipa Dr Oetker, m-a invitat șă continui povestea prăjturilor preparate în casă. Spiridușii, încă n-au apărut cu produsele lor, dar scotocind în cămara mea, am găsit destule resurse pentru prepararea celor mai delicioase fursecuri cu ciocolată. De data asta m-am inspirat de la prietena mea dragă Gaby Duceag, rețeta o găsiți aici http://www.bucataras.ro/retete/fursecuri-spritate-cu-ciocolata-67492.html
 
 

 

INGREDIENTE

  • Rama mit Butter 250 g,
  • Ciocolată neagră 250 g,
  • Zahăr pudră 200 g,
  • Ouă 5 bucăți, Făină albă cca. 600 g,
  • Praf de copt cu sofran Dr. Oetker 1 plic,
  • Zahăr vaniliant Dr. Oetker 2 plicuri,
  • Esență de vanilie Dr. Oetker 1 lingură,
  • Sare 2 g,
  • Esență de rom Dr. Oetker ½ fiolă,
  • Cacao neagră Dr. Oetker 2 linguri.
  • Pentru decorare:
  • Glazură de ciocolată duo Dr. Oetker,
  • Bețigașe de ciocolată Dr. Oetker,
  • Zahăr pudră.
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu ciocolata:

Într-un vas cu fundul dublu, sau acela de fiert laptele, se pun la topit Rama mit Butter, ciocolata mărunțită și zahărul pudră, la foc mic, amestecându-se ușor, până ce se omogenizează toate ingredientele. După ce s-a răcit compoziția de unt și ciocolată, se adaugă pe rând ouăle, un praf de sare, esențele de vanilie și rom, amestecîndu-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele.

Făina se amestecă cu praful de copt și cacao, apoi se cerne ușor peste compoziția cremoasă, amestecându-se până ce se obține un aluat mai moale. Se lucrează cu o presă de fursecuri, mecanică sau electric, iar dacă nu aveți la îndemână un astfel de aparat, apelați la un poș, sau, în bucătăriile bunicilor, sigur găsiți acele adaptoare, de biscuți șprițați,  pentru mașina de tocat carne.

Fursecurile se pun direct pe foaia de copt, pregătită într-o tavă termorezistentă. Se dau la copt cca. 10 minute la 180 grade. O parte din fursecurile obținute se ornează cu glazură de ciocolată și se presară bețigașe de ciocolată, iar cealaltă simplu doar cu zahăr pudră. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Zamfira 1

26.12.2015, 22:23

Bune fursecuri, la o cafea te invit, dar sa le aduci cu tine

Rocsi 1

27.12.2015, 12:59

Super bune!

mirela0911 1

27.12.2015, 19:29

Ce-mi plac, trebuie sa le fac si eu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Nasturei cu ciocolata